Εταιρικό Προφίλ

Η ιστορία της εταιρείας πάει πίσω στο 1955 όταν τα αδέλφια Νίκος και Γιάννης Παπαδάκης ξεκίνησαν την εμπορική τους δραστηριότητα στον τομέα του οπλισμού σκυροδέματος (μπετοσίδερα) δημιουργώντας την εταιρεία "Αφοί Μ.Παπαδάκη ΟΕ" με τον εμπορικό τίτλο "ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ". Τέσσερα χρόνια αργότερα ο Νίκος Παπαδάκης δημιουργεί υποκατάστημα με σίδηρο εμπορίου και ξεκινάει μια διαδρομή 37 χρόνων στην εμπορία Βιομηχανικών υλικών.

Το 1990 λίγα χρόνια πριν την αποχώρηση του από την ενεργό δράση δημιουργείται από τα παιδιά του Δημήτρη και Μιχάλη Παπαδάκη η εταιρεία "Υιοί Ν. Παπαδάκη & Σία ΕΕ" με τον εμπορικό τίτλο "ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ". Η εταιρεία ξεκινάει μια σταθερή ανοδική πορεία με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των Μηχανουργείων και της Βιομηχανίας του νησιού. Επενδύει συνεχώς σε εξοπλισμό και νέα είδη για να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών που με την πάροδο του χρόνου προέρχονται από ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματιών.

Το 1999 μετατρέπεται σε Ανώνυμη εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο "ΜΕΤΑΛΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕΒΕ" για να δημιουργήσει την υποδομή για τις μελλοντικές της φιλοδοξίες που αφορούν την ανέγερση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και περαιτέρω ανάπτυξη της παροχής υπηρεσιών.

Την περίοδο 1999-2008 ανέπτυξε το τμήμα των εισαγωγών και δημιούργησε επαφές και συνεργασίες με 20 εταιρείες της Ευρώπης. με αποτέλεσμα το 25% των ετήσιων αγορών της να είναι με εισαγωγές. Παράλληλα την ίδια περίοδο γίνεται έρευνα για ανεύρεση κατάλληλου χώρου για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων.

Η εγκατεστημένη ισχύς αλλά και οι προβλέψεις για μελλοντικές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό περιορίζουν την έρευνα στην Βι.Πε. Ηρακλείου σε μία περίοδο που οι αξίες των ακινήτων έχουν εκτοξευθεί από την διαρκή ζήτηση. Στο μέσα του 2010 και ενώ διανύουμε το δεύτερο έτος της οικονομικής κρίσης προκύπτει ελεύθερο ακίνητο προς ενοικίαση στην καρδιά της Βι.Πε. Παρά τις δυσοίωνες προοπτικές της αγοράς τολμάμε την μετακόμιση της επιχείρησης.

Στις 29 Νοεμβρίου 2010 ξεκινάμε την μετακόμιση και από 10 Ιανουαρίου 2011 λειτουργούμε αποκλειστικά στις νέες εγκαταστάσεις. 

Τον Σεπτέμβριο 2011 αποκτούμε την άδεια από το Υπουργείο Βιομηχανίας για το Βιοτεχνικό τμήμα της Εταιρείας με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και την μεταποίηση των υλικών του εμπορικού τμήματος της εταιρείας.

 

© 2007, Metalindustrial, All Rights Reserved